Dana Piljarová

 

Volám sa Dana Piljarová a som maminou dvoch úžasných chlapcov Marcela (10 rokov) a Mateja (8 rokov).

Pomáham rodičom, ako majú variť pre svoje deti, ktoré sú alergické na určitú potravinu.

Ako majú navariť rýchlo, chutne, pre celú rodinu a bez zbytočného nakupovania špeciálnych potravín.

Môj príbeh

Narodili sa nám dve krásne a zdravé deti. Keď mal Marcel 6 mesiacov, skončili sme v nemocnici na kožnom oddelení s diagnózou "atopický ekzém". Rovnaký scénar (len o dva roky neskôr) sa konal aj v prípade mladšieho syna Mateja.

Aby to nebolo príliš jednoduché, Matejov "atopický ekzém" bol doplnený o alergiu na vajce, mlieko a zemiakový škrob

Marcel sa atopického ekzému zbavil veľmi rýchlo. Zabrala mierna úprava stravy a zmena pracieho gélu. Nič zásadné a radikálne. Ako ekzém prišiel, tak aj odišiel. Avšak Matejov atopický ekzém nám dal riadne zabrať. Trápila ho suchá a zapálená koža, ktorá neustále svrbela.

Spadli sme do kolotoča užívania hormonálnych liekov a všakovakých mastičiek, ktoré zabrali len na malilinkú chvíľu. 

Doškriabané detské telíčko, plač, únava, zúfalstvo, či bezradnosť sa stali bežnou súčasťou môjho života. Pripadala som si ako tá najhoršia matka na svete, ktorá nedokáže pomôcť vlastnému dieťaťu. 

Ako sme to zvládli

Vyskúšali sme rôzne krémy, mastičky, babské recepty. Nič dlhodobejšie nezabralo. Vôbec som sa nechcela zmieriť s doživotným užívaním zmierňujúcich liekov a kortikoidov. 

Všimla som si, že lekári liečia príznaky problému a vôbec nehľadajú príčinu. Rozhodla som sa, že túto skúšku spoločnými silami zvládneme. Nájdeme podstatu nášho problému. Zistíme, prečo je Matejova pokožka neustále suchá a červená.

Ktoré potraviny ubližujú vašim deťom

 

Začala som syna pozorovať. 

Všímala som si, čo zje, čo vypije, kde sa hrá, s čím sa hrá, v akom prostredí sa nachádza. Neverili by ste, koľko vecí môže ovplyvniť stav pokožky dieťatka.

Výsledkom tejto pozorovacej akcie je môj e-book „Ktoré potraviny (a nielen tie) ubližujú vašim deťom“.

V ňom  nájdete presný postup, vďaka ktorému zistíte, ktoré potraviny (a nielen tie) zhoršujú stav vášho dieťatka.

 

Rýchlo, zdravo a chutne. Aj také je varenie bez alergénov

Na jednej strane sme našimi skúsenosťami a pozorovaním získali zoznam povolených potravín. Kľúčovým nebolo varenie, ale to, že som mohla variť len z piatich potravín. K dispozícii bola mrkva, karfiol, brokolica, cuketa a natural ryža.

Moja kreativita dostávala riadne zabrať. V pondelok karfiol, v utorok brokolica, v stredu mrkva, ... a tak stále dokola. Môj život sa pomaličky začal odohrávať najmä v kuchyni.

Mám úžasného manžela, ktorý mi vo všetkom pomáha, ale aj tak som sa nevedela zbaviť pocitu kuchynského robota. Nebaví ma dlhé vyváranie, zložité postupy, nakupovanie špeciálnych potravín. Musí to ísť predsa inak! Jednoduchšie, ľahšie, zdravo, chutne, pre celú rodinu a bez toľkej námahy.

Osvojila som si jednoduchý princíp prípravy jedál. Princíp, vďaka ktorému navaríte pre celú rodinu naraz, bez zbytočného vyčleňovania vášho dieťatka a obáv, že mu rodinnou stravou ublížite. Nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne potraviny a náhrady alergénov.

Tomuto princípu učím mamičky v e-booku „Ako variť bez alergénov“.

<3

Ktoré potraviny ubližujú
vašim deťom

Tieto stránky používajú cookies.
Prehliadaním týchto stránok s používaním cookies súhlasíte.