Skoncujte s divnými práškami v sáčku. Uvarte si zdravý puding bez mlieka

Puding bez mliekaNiekedy mám chuť na sladké raňajky a puding je perfektnou voľbou. 

Už dávno ste puding zavrhli, pretože vaše dieťatko je alergické na mlieko (bielkovinu kravského mlieka) alebo trpí intoleranciou laktózy?

Nevadí, ide to aj bez neho a navyše aj zdravo. Už žiadne podivné prášky v sáčku!

Naučte sa variť puding bez mlieka. Rozdiel vôbec nespoznáte. :-)

Suroviny (1- 2 porcie):

  • 1 + 1/2 hrnčeka vody
  • 1 jablko
  • 3 kopcovité lyžice pomletej pohánky
  • 1 lyžička kakaa
  • 1 banán na ozdobenie
  • med 

Postup prípravy:

Ošúpeme jablko a nakrájame ho na kocky. Jablko vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme pomletú pohánku, kakao a necháme variť.

Po zovretí kašu premiešame a necháme ju ešte chvíľku vrieť. Potom celú zmes do hladka rozmixujeme ponorným mixérom.

Ak máte kašu príliš hustú, prilejte vodu. Ak je riedka, pridajte radšej jablko ako ďalšiu lyžicu pohánky. Pohánkou by ste kašu zahustili, ale nebola by rovnako uvarená, čo by sa prejavilo na jej štruktúre a chuti.

Keď puding trošku vychladne, osladíme ho domácim medom. Podávame s banánom alebo iným ovocím. 

 

TIP na záver:

Nerada čakám a ešte radšej zabúdam, preto si zvyknem pohánku dopredu pomlieť na prášok. Úplne stačí klasický mixér so sekacími nožmi v tvare S. Pomletú pohánku si odkladám do skleneného pohára. Takto ju mám vždy prichystanú ako krupicu. 

Ak si pohánku nemôžete pomlieť, stačí ju večer namočiť a nechať do rána odležať. Pohánka pekne nabopná a rýchlejšie sa uvarí. 

Ktoré potraviny ubližujú vašim deťom?

Podrobný postup,
vďaka ktorému to zistíte, nájdete
v eBooku nižšie.

Stiahnite si ho ZDARMA.

Tieto stránky používajú cookies.
Prehliadaním týchto stránok s používaním cookies súhlasíte.