Šošovicová polievka pre alergické vnúčatá. Babičky to dajú aj bez zápražky

polievka.jpg

Dlhé vyváranie a zložité kombinovanie ingrediencií nie je mojou silnou stránkou.

Práve naopak. Milujem jednoduché recepty, ktoré sú uvarené za moment, najlepšie v jednom hrnci. ;-)

Ak ste na rovnakej vlne so mnou, táto šošovicová polievka vám bude určite chutiť. 

Navyše je vhodná pre deti, ktoré sa nekamošia s lepkom, mliekom, či vajíčkom. 

Suroviny (4 porcie)

0. krok.jpg

 

  • šošovica
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • bobkový list
  • soľ
  • olivový olej

Postup prípravy:

1. krok.jpg

Mrkvu spolu so zemiakmi očistíme. Nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a necháme ich variť. 

Šošovicu prepláchneme vodou a s bobkovým listom ju dáme do druhého hrnca.

Šošovicu začneme variť, až keď nám mrkva so zemiakmi zovrú, aby sa zbytočne nerozvarila. 

Na fotke v pozadí sú dva sklenené poháre, v ktorom mám rozkvas na kváskový špaldový chlieb. V blízkosti hrncov je im dobre. :-)

Ak v pohode zvládate lepok, pozrite si jednoduchý recept na chlieb*, ktorý sa vám vždy vydarí. Vyhnete sa rôznym - nie príliš zdravým prímesiam, ktoré sú súčasťou pečiva v nákupných reťazcoch.

*už čoskoro :-)

3. krok.jpg

Keď je mrkva so zemiakmi uvarená, pridáme soľ a trochu olivového oleja. 

Celú zmes (zeleninu s vodou) rozmixujeme ponorným mixérom a vlejeme ju ku šošovici. 

Polievku varíme, kým nebude šošovica mäkká. 

Dobrú chuť a dajte mi vedieť, či deťom chutilo. :-)

TIP na záver:

Ak chcete, do hrnca ku šošovici môžete pridať kúsok kože zo slaniny. ;-)

Ktoré potraviny ubližujú vašim deťom?

Podrobný postup,
vďaka ktorému to zistíte, nájdete
v eBooku nižšie.

Stiahnite si ho ZDARMA.

Tieto stránky používajú cookies.
Prehliadaním týchto stránok s používaním cookies súhlasíte.